Simontornya  

Családias  környezetben  

Szobáink  

Szórakozási   lehetőségek   

Wellness  

Árlista  

Képekben  

Elérhetőségek  

Referenciák  

Széchenyi 2020

Kisfaludy turisztikai  fejlesztési program  

 

A simontornyai várSimontornya kisváros (5 000 lakos) a Dunántúl keleti részén. Budapesttől 110 km, Székesfehérvártól 50 km, a Balatontól (Siófok) 40 km távolságra, a 61. és a 64. főutak kereszteződésében.

Látnivalói közül kiemelkedik a városközpontot ma is meghatározó vár. A Sió ágaitól és mocsaraktól övezett helyen először csak egy lakótorony állt, melyet Salamon fia Simon alországbíró építtetett a 13. században. Innen ered a település - Simontornya - neve is.A Gála Panzió Simontornyán

A szabályos négyszög alakú középkori várat - melynek egyes részei tehát 700 évnél idősebbek - nemrég korszerű módszerekkel helyreállították, és 1975-ben nyitották meg a közönségnek. Fő szintjén a vár és a város történetét bemutató állandó kiállítás látható. Impozáns lovagterme konferenciarendezvényeket fogad, falait régi magyar előkelőségek portréi díszítik. Az öregtorony emeleti helyiségeiben kortárs képzőművészek időszakos kiállításait szervezik.

A vártól nem messze ferences kolostor áll, barokk temploma 1728-ban készült el, a hajó freskói művészi értékek.

További látnivalók: a református templom, a Styrum emlékkápolna, a Szentháromság szobor, több köztéri emlékmű és műalkotás, továbbá a jellegzetes városháza.

 Simontornya megközelíthetősége